Våra tjänster

Vi hjälper fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag med allt inom tvättutrustning för textilvård.

Vi utför installation, service och förebyggande underhåll. Funderar ni på byte eller energibesparing hjälper vi er med en kalkyl kostnadsfritt.

Vi kan även erbjuda automatisk doseringsutrustning från Ecolab för att slippa överdosering av tvättmedel, öka livslängden på tvättmaskiner och besparing gällande sophantering, städning m.m.

Har du problem med din befintliga utrustning, klicka här och fyll i en anmälan. Vid mer akuta problem, ring oss!

Vi är Excellence partner till Electrolux Professional vilket innebär att säljer och utför garantiservice på deras professionella produkter för tvättstugan.

Vi servar även alla andra förekommande märken i tvättstugan.

Besiktning/Inventering

Med en besiktning kan du ta kontroll över tvättstugan. Vi går igenom hela tvättstugan, från säkerheten till miljöpåverkan, och bedömer bland annat elsäkerhet, belysning, dörrar, tätskikt, ventilation, utrymningsvägar, brandskydd och befintliga maskiner.

Efter besiktningen bokar vi in ett möte med dig för att gå igenom besiktningen och lämna förslag på åtgärder i tvättstugan.

Renovering

När du anlitar oss för att renovera tvättstugan tar vi hand om hela projektet – från planering, inköp och leverans, till att nya maskiner installeras och gamla skrotas. Vi börjar med att se över tvättstugan och föreslå åtgärder. Kanske har du redan en bild av hur tvättstugan ska se ut, och då utgår vi från dina önskemål. Du kan också lämna över alla detaljer kring utformningen till oss.

Vad som ingår när vi renoverar en tvättstuga varierar från gång till gång, eftersom de flesta har olika önskemål om material och behov av antal maskiner. Om du redan har gjort en budget för att renovera tvättstugan jobbar vi självklart utifrån den.

fläckar på skjorta

Tvättips från Electrolux Professional

Blod
Blötlägg omedelbart i kallt vatten. Tvätta sedan enligt rekommendationerna på plaggets skötselråd.

Bläck, kulspetspenna och färgpenna
Försök först med ett fläckborttagningsmedel. Hjälper det inte, försök med T-sprit. Skölj bort den färg som lösts upp. Upprepa tills all färg/bläck försvunnit.

Bär och frukt
Tvätta i 60 °C om fibrerna tillåter det. Använd ett tvättmedel med blekmedel.

Choklad
Skrapa försiktigt bort chokladrester och tvätta sedan enligt rekommendationerna på plaggets skötselråd. Använd ett tvättmedel med enzymer och blekmedel. Du kan även frysa plagget och sedan borsta bort chokladresterna före tvätt.

Kaffe
Skölj omedelbart med kallt vatten och tvätta sedan enligt rekommendationerna på plaggets skötselråd. Använd tvättmedel med blekmedel, helst vid 60 °C eller högre.

Ketchup, tomat och gräs
Tvätta enligt rekommendationerna på skötselråd. Om fläcken är kvar, tvätta omedelbart igen med ett tvättmedel som innehåller blekmedel och gärna enzymer (för gräs). Du kan även förbehandla med fläckborttagande tvål.

Kåda
Lös upp fläcken med en trasa fuktad i terpentin. Tvätta sedan enligt rekommendationerna på plaggets skötselråd.

Läppstift
Förbehandla fläcken med flytande diskmedel eller flytande tvättmedel och tvätta sedan enligt instruktionerna på plaggets skötselråd. Gnugga med tvål om fläcken inte försvinner efter tvättning. Ev kan du använda lacknafta och tvätta omedelbart efteråt  enligt plaggets skötselråd – använd ett tvättmedel med blekmedel.

Olja
Lös upp fläcken med ett fettlösande medel, som t ex flytande diskmedel, eller flytande tvättmedel. Gnid in med tvål och tvätta sedan enligt instruktionerna på tvättlappen.

Rost
Lös up fläcken i oxalsyra (var försiktig vid användningen). Tvätta sedan enligt instruktionerna på plaggets skötselråd.

Rött vin
Täck fläcken med bordssalt för att absorbera vinet. Tvätta sedan enligt instruktionerna på plaggets skötselråd, helst med ett tvättmedel som innehåller blekmedel.

Smör och margarin
Förbehandla tvätten med ett fettlösande medel, som t ex flytande diskmedel eller flytande tvättmedel. Skölj och tvätta sedan enligt instruktionerna på plaggets skötselråd.

Stearin
Skrapa försiktigt bort så mycket of the stearinet som möjligt. Placera dubbla lager av pappershanddukar under och ovanför fläcken. Stryk med ett varmt, torrt strykjärn så att stearinet smälter. Avlägsna sedan fläcken med ett fettlösande medel, som t ex flytande diskmedel eller flytande tvättmedel.

Svett och deodorant
Gnid försiktigt (den ska lösas upp men undvik att gnugga för mycket) in fläcken med tvål och tvätta sedan enligt instruktionerna på plaggets skötselråd.

Go top